keskiviikko 9. heinäkuuta 2014

Väärät kuolaimet


Tänään päätin, että oli helle minkälainen hyvänsä, pitää kiivetä hevosen selkään. Kokeiltiin Lissulle uusia ruskeita releitä, ainoa muotovirhe oli ohjat, jotka olivat siis tumman- eikä vaaleanruskeat, kuten muut kamat. Suitset sopivat hyvin, tilasin cob-kokoiset koska fullit tuntuvat olevan neidille järjestään liian suuria. Laitoin niihin kuparirollerit kun Lissu jää mielellään kuolaimeen kiinni ja pureksii sitä.

Lissun toisissa suitsissa on ollut kolmipalat, joilla se on kulkenut tosi kivasti, tuntuma pysyy tasaisena eikä se nypi päätään. Nyt olikin ihan toinen ääni kellossa, tamma kulki turpa taivaissa ja repi päätään. Välillä sain sen rauhoittumaan hyvin pieniksi pätkiksi, ravatessa en oikeastaan ollenkaan. Tuntumaa ei saanut pidettyä yhtään, joko tamma kaahasi eteenpäin turpa ylhäällä tai sitten pysähtyi kuin seinään.


Kauaa en viitsinyt tällä helteellä tammaa kiusata, vaan menimme talliin ottamaan satulan pois, kuvaajana toiminut Milla haki poninsa ja menimme lampeen luttaamaan. Lissusta on tulossa melkoinen vesipeto, se polskii vuorotellen kummallakin etusella niin että vesi vaan roiskuu. Hivutin sitä pikkuhiljaa eteenpäin ja syvemmälle, se kyllä kävelee kiltisti, muttei oikein tajua lähteä uimaan. Turpakin jää veden alle, vesiraja silmien alapuolella se puhaltaa kuplia muttei tajua nostaa turpaa pinnalle. Voikohan hevonen hukkua? Ja mistä verkkokaupasta saa hevoskokoisia kellukkeita?
Saattaa toki olla, että se olisi siitä ponkaissut uimasille jos olisin vienyt sitä eteenpäin, mutta olen itse niin huono uimari, että sitten olisi pitänyt mulla olla kellukkeet. Onnin kanssa olen uinut aiempina kesinä, mutta se marssikin veteen ja lähti uimaan sen kummempia ihmettelemättä. Mä vaan kelluin sen selän yläpuolella ja pitelin harjasta kiinni.

Jesarilla voi paikata mitä vaan,
vaikka ponin.

Boculla on ollut ikävä haava kyynärpäässä jo jokusen päivän, hevoset ovat sen takia olleet kotipihassa pari yötä. Kärpäset tuppaavat syömään haavaa vaikka siihen laittaisi mitä tököttiä. Ei auta tervalaastari eikä aluspray. Lopulta otimme järeämmät keinot käyttöön, tee-se-itse-hevoslaastari pysyi yllättävän hyvin jopa yön yli ja haava oli saanut kuivahtaa rauhassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti