lauantai 30. huhtikuuta 2016

Lapuan reissu 22.-24.4.

Tänä viikonloppuna oli luvassa starttikurssin ja matkaratsastuskilpailuiden järjestäminen yhteistyössä Perämettän Puskaratsastajien kanssa Lapuan Tiistenjoella. Kaija ja Minna olivat samassa paikassa jo vuosi sitten järjestämässä starttikurssin ja matkaratsastusharjoituksen ja silloin oli jo suunniteltu että jatkoa seuraa. Lauantaiaamuna pakkasin kamat kasaan ja Toni vei minut Kaijalle, josta Minna nappasi meidät kamoinemme kyytiin. Elisa poimittiin Hämeenlinnasta ja aloimme köröttelemään kohti Lapuaa. Matka meni mukavasti ja juttua riitti.
Perillä Tiistenjoella olimme iltapäivän puolella ja aloimme järjestelemään kisakeskusta ja valmistelemaan starttikurssia. Kisakeskus oli Maneesi Pilvilinnassa, saatiin mukavasti eläinlääkärintarkastus maneesiin ja toimistotilakin löytyi kansliaa varten.
Kun Minna sai starttikurssin pidettyä, lähdimme pitserian kautta majapaikkaamme Gasthaus Tiituun, joka oli maatilamajoitus liki Lapuan keskustaa. Meille oli varattu mukava neljän hengen huone, jossa pitsan ja muutaman sidukan jälkeen uni tuli nopsasti silmään.Sunnuntaiaamuna lähdimme kisapaikalle seitsemän maissa, siellä olikin jo reipas talkooporukka taas vauhdissa. Olin kisojen TPJ eli tuomariston puheenjohtaja ja koska meillä oli tällä kertaa mukana aivan uusi eläinlääkäri, vietin lähes koko päivän eläinlääkärintarkastuspisteellä. Alkuun käytiin läpi hevosten tarkastuksessa tehtävät asiat, protokolla hylkäämistilanteessa jne. Hevosia saapui tarkastukseen hiljalleen ja kaikki sujui jouhevasti. Koko porukasta vain yksi hevonen ei saanut lähtölupaa.
Poisjääntien vuoksi pisimmässä luokassa oli vain yksi osallistuja, mutta hyvä että edes yksi jotta saatiin harjoitella myös taukotarkastus.


Lopputarkastukset sujuivat hyvin ja vain yksi hevonen hylättiin ontumisen takia. Palkintojenjaossa paljon iloisia naamoja, toivottavasti tavataan ensi vuonna uudestaan.  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti