maanantai 27. heinäkuuta 2015

Maanantain treenit kentällä


 Koska oli tuulinen päivä, Lissu käveli kuin vietereillä ja pihalla polkupyörillä ajavat pojat olisivat yhtää hyvin voineet ajaa panssarivaunuilla. Niitä piti sitten tuijottaa silmät tapillaan samoin kuin marjapuskasta viinimarjoja napsivaa isäntää.
Päätin sitten tyrmätä arvon neidin jollain tosi booring kouluratsastuksella. Mentiin suurta ympyrää ensin käynnissä, tehtiin siirtymisiä lähes pysähdykseen asti ja taas niin reippaaseen käyntiin kuin mitä kintuista sai venymään. Pihalla majailevat kummajaiset menettivätkin pian kiinnostuksensa ja päästiin tekemään samaa harjoitusta ravissa.
Tehtiin myös pohkeenväistöä samalla ympyrällä, sekin meni ihan mukavasti ja jopa molempiin suuntiin.


Harjoitusravi on ollut Lissulle kovin vaikeaa, aina kun istun alas harjoitusraviin, se alkaa hepuloida laukannostoa, heittelee päätään ja alkaa peitsata. Tänään harjoiteltiin sen verran tuossa samalla ympyrällä, että mentiin ihan pieni pätkä ravia, siitä ääniapuja apuna käyttäen käyntiin, siitä pysähdys, käyntiin ja taas raviin. Kun pidin ohjilla pidättämisen mahdollisimman pienenä, alkoi homma onnistua kerta kerralta paremmin, Lissu tottelee ääniapuja kuitenkin hyvin ja kun pääsin sitä kehumaan niin se alkoi rentoutua. Hermostuessaan se menee kovaksi suusta ja jäykäksi kaulasta, mutta näin saatiin mentyä monta mukavaa pätkää ihan rauhallista ravia.


Tepan kanssa menin lampaankarvasatulalla, ensin mentiin samaa perusharjoitusta kuin Lissulla viikonloppuna, mutta ravissa se ei ottanut onnistuakseen. Herra vaan letkutteli menemään ja kiihdytti vauhtia mtä enemmän pippeli läiski kylkiin. Vatsakin oli kuralla ja muutenkin hermostuneen oloinen koko yksilö. Mentiin sitten siirtymisiä ympyrällä ja meno alkoi rauhoittua ja lopuksi päästiin tekemään ihan kivasti myös alun harjoitusta. 
Saakohan jostain ostaa kalukukkaroita hevoselle? Jos rullais sen pippelin pois tieltä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti