torstai 23. heinäkuuta 2015

Värinvaihtoa ja outoja kohtaamisia


Tulipahan shoppailtua taas kun eksyin Agrimarketiin, siellä kun on alennusmyynnit päällänsä paraikaa. Ostin jo aiemmin Tepalle limenvihreän satulahuovan, mielestäni sille ei oikein sovi vaaleansininen, joka taas sopi Onnille oikein hyvin. Nyt löytyi t-paita, fleecetakki ja sukat. Vaikka mun ei pitänyt ostaa enää yhtään fleecetakkia.
Pitäisi varmaan käydä noita tavaroita läpi ja laittaa myyntiin tarpeettomia, mutta vieläkin tuntuu kovin vaikealta luopua Onnin tavaroista.  Ratsastuskuvat ovat viime viikonlopulta, Lissun kanssa treenattiin kentällä. Tehtiin siirtymisiä käynti-ravi-käynti sekä askellajin sisällä. Lisää pitäisi kehittää tasapainoa, löysin ht-netin ystävällisellä avustuksella Ratsastuskoulublogin, josta ajattelin alkaa käymään läpi harjoituksia. Oma mielikuvitus on usein niin hitaalla, että tulee ratsasteltua aina saman kaavan mukaan.


Tepan kanssa on oikeastaan vain maastoiltu, sekä kärryiltä että ratsain. Pikkuhiljaa Tepallekin alkaa mennä jakeluun, että maastossa voi hölkötellä ihan rauhassakin painamatta ohjille ja kiihdyttelemättä. Eilen nähtiin sellainenkin ihme, että Tepa otti ja pelästyi. Ihan tuossa sadan metrin päästä kotipihassa oli muutama moi-moi kyykkysillään mustikkapensaassa. Moi-moit ovat siis Thaimaasta tuotuja marjanpoimijoita, jotka ajavat jonossa polkupyörillä ämpärit mukanaan ja tervehtivät kohteliaasti vastaantulijaa. Jokaikinen. "Moi! Moi! Moi! Moi!" Jonon loppuun asti. Ori parka veti hirnahduksen väärään kurkkuun kun huomasi puskassa kumman möykyn. Pikaisen pysähtymisen ja tervehtimisen (Moi! + jotain kummaa thainkielistä selitystä) jälkeen todettiin ettei tilanne olekaan vaarallinen ja jatkettiin matkaa.

Perjantaina olin kasvattini Vilskeen mukana astutusreissulla Jokioisilla. Kolme tammaa oli tarjolla, mutta vain yksi antoi astua. Melkoista meininkiä ja pää hiessä tuli juostua liinan päässä. Toivottavasti saatiin pikku-Vilske alulle.

Matkaratsastustuomariharjoittelut on nyt suoritettu ja toimihenkilölisenssihakemus on lähetetty liittoon. Nyt jännitetään pyöriikö siellä pyörät niin nopeasti että ehtisin saada tuomarioikeudet ennen SM-kisoja, joissa pitäisi toimia tuomarina. Jollei, niin sitten mennään tekemään jotain muuta hyödyllistä.

Jos jollain on ylimääräisenä limenvihreää tavaraa, kuten satulahuopia, tarjotkaa ihmeessä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti