keskiviikko 22. huhtikuuta 2015

Hyviä uutisia klinikalta!

Starttasimme aamulla 7:30 kohti Ypäjän Hevossairaalaa, Boculla oli aika kaviokuumeen kontrollikuviin. Paikalla olimme hyvissä ajoin joten ehdimme seisoskelemaan tyhjän panttina   klinikan käytävällä ja Bocukin ehti pummaamaan leivänpalan klinikan hoitsulta.
Ensin käveltiin ja juostiin käytävää päästä päähän,  se meni ihan hyvin, ei huomauttamista. 
Sitten mentiin röntgenhuoneeseen, jossa ensin haisteltiin vähän paikkoja (Bocu siis, en minä) ja asetuttiin paikoilleen puulaatta etukavion alle. Sitten sovitettiin taustalevy jalan vastapuolelle, siirrettiin kamera viereen ja piip, otettiin kuva. Sitten sama toisinpäin ja valmista tuli. Jälleen 10 pistettä käytöksestä (ja leivänpala hoitsulta), kuvat otettiin tälläkin kertaa ilman rauhoitusta ja edes oven takana juoksutettu toinen hevonen ei saanut hermoilua aikaiseksi.

Kaviot ovat kasvaneet hyvin ja hyvään suuntaan, ollaan jo puolessavälissä kaviota uuden kasvun kanssa. Röntgenkuvissa näkyy onteloa alareunassa n. 2 cm matkalla, mikä kuuluu taudinkuvaan. Kavioluun asento on kuvissa hyvä.
Aikaa ensimmäisestä käynnistä on nyt kolmisen kuukautta, klinikalla tehdyn kengityksen jälkeen seuraava oli kuuden viikon jälkeen ja seuraava on nyt viikonloppuna.

Tässä kuvat järjestyksessä, ensin ensimmäisen kerran kuvat ja alla tämänkertaiset:

Jatkohoitona edelleen kengitys idioottikenkään, ruokinta saa pysyä samana ja ratsastaa voi 45min päivässä käyntiä ja pieniä ravipätkiä. Kun kasvurengas on kasvanut kokonaan pois, siirrytään rengaskenkään ja normaaliin liikuntaan. Kengittää pitää 5-6 viikon välein.

Kaiken kaikkiaan hyvä reissu, voidaan huokaista jo vähäsen.

Kysäisin eläinlääkäriltä onko hän törmännyt sellaiseen, että rokotuksella olisi jotain tekemistä kaviokuumeen kanssa, ei ole kuulemma tullut vastaan, mutta sanoi ettei sitäkään mahdollisuutta sulkisi pois koska kaviokuumeen synty on usein arvoitus.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti