tiistai 22. heinäkuuta 2014

Veivaamista ja hierontaa


Perjantaiaamuna lähdin Tepalla taas kärryillä, koska halusin nähdä oliko vielä vinoutta havaittavissa. Valjastaessa kaikki oli ok, häntä pysyi suorassa. Ajaessa se oli ajoittain vielä vinossa, mutta suurimman osan aikaa suorassa. 
Yksi potentiaalinen syykin tässä hevosta kyylätessä selvisi, Tepalla on vasemmassa takavuohisessa iso rupi, joka onkin keskeltä auki ja pikkukärpäset tuppaavat sinne. Sen takia Tepa lepuuttaa tuota jalkaa, koska sillä se pystyy "sulkemaan" haavan piiloon kärpäsiltä. Tiedä häntä miten kauan sillä on tuo rupi ollut. Se myöskin nyppii sitä ylös tiheään tahtiin ja huitoo ötököitä pelkästään sillä jalalla. Vetramil-voiteella loppui jalan lepuuttaminen heti. Se on auttanut myös Bocun haavaan todella hyvin, nyt siinä on rupi päällä eivätkä kärpäset pääse syömään sitäkään enää. Suosittelen!


Lissun kanssa mentiin kentällä, jälleen ihan perusasioita ja meikäläiselle harjoitusta raipan kanssa ratsastamisesta. Tosin tällä kertaa sitä ei tarvittu lainkaan. Lissu meni taas tosi mukavasti, vaikka alkoi olla jo tuskallisen kuuma ja kärpäsiä ja paarmoja aivan älyttömästi.


Vielä kun oppisi ratsastamaan niin ettei tuijota hevosen niskaa koko aikaa niin olis aika kiva. Mutta yritetään nyt selviytyä tuon piiskan kanssa ensin, ettei mene koko täti aivan sekaisin.


Lauantain ja sunnuntain olimme reissussa asuntovaunulla ja hevoset olivat mummin hellässä huomassa.

Maanantaille oli sovittu Tepalle hieroja ja herra nautti toimenpiteestä todella paljon. Hyvä ettei alahuuli valunut lattialle asti kun oltiin niin rentoa poikaa. Varsinaista jumitusta ei löytynyt, kireyttä lantion alueella ja reisissä kyllä. Eli ei mitään ihmeempää. Tepa saa muutaman päivän huilata nyt hieronnan päälle. Sovittiin, että jos Tepa jää tähän meille niin katsotaan uudemman kerran hieronnan merkeissä kun on muutama kuukausi liikutettu.

Nyt pitäisi sitten alkaa päätöksiä tekemään, että onko Tepa se mitä halutaan. Aika vahvasti kyllä näyttää siltä että on, niin kiva se on käytökseltään. Mulle tuo liikennevarmuus ja ajettavuus varsinkin reellä ovat niitä tärkeitä juttuja ja Tepahan vetää vaikka asuntovaunua pikatiellä :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti