torstai 17. tammikuuta 2019

Pimeän treeniä

Keliolosuhteet matkahevosen treenaamiseen ovat tällä hetkellä ehkä parhaat ikinä. Tiellä pohjana hyvä lumipolanne, metsässä lumi tasoittaa mukavasti möykkyjä, pellolla saa hyvin vastusta ja kentän pohja on hyvä ja pitävä.


 Lissun kanssa hytkyimme maanantaina kentällä, isoja ympyröitä ravissa, pohkeenväistöä käynnissä ja niin eespäin. Tavoitteena saada suora hevonen, ravitreenatuilla kun tuo toispuoleisuus on kyllä todella syvällä. Myöskin tasaisuus olisi kova sana, vieläkin Lissulla on taipumusta hiissata kaasua päälle-pois kun yritetään ravata tasaisesti. Tällaiselle vatsalihaksettomalle ratsastajalle se tuottaa melkoista haastetta olla olematta paria sekuntia jäljessä ja olla nykimättä ja potkimatta. 



Tiistaina pidettiin vapaapäivä, koska meillä pitää kuulemma välillä tiskata ja siivotakin. Töistä tullessa hain postista paketin kirppisvaatteita jotta on töihin päällepantavaa, omasta mielestä tuli jopa törsättyä kun kulutin viitisen kymppiä. Sitten kipaisin Hankkijalle ostamaan ratsastustoppahousut, koska vanhat Mountain Horset olivat kutistuneet kaapissa niin, että napin ja napinreiän väliin jäi 15cm matkaa. 79€ hinta ei taas tuntunut uusista Covallieroista mitenkään pahalta. Tärkeysjärjestys se olla pitää :)


Keskiviikkona pakkanen kiristyi kymmeneen asteeseen ja uudet toppahousut pääsivät testiin. Ihan hyvät jalassa, kangas joustaa mukavasti. Ja mikä parasta, se pitää vettä. Tuolla metsässä rämpiessä puista putoaa niskaan niin paljon lunta että sitä sulaa väkisinkin satulaan. 
Viritin meille molemmille lamput päähän ja eikun menoksi. Ensin kierrettiin tuo parin kilometrin metsälenkki, tarkoitus oli höylätä sitä useampaan kertaan mutta koska tiepohja on nyt niin hyvä, lähdettiinkin hölköttelemään tielle. En ole Lissun kanssa juurikaan hölkkälenkillä lampun valossa vielä käynyt, mutta se toimi yllättävän hyvin. Tie kulkee suurimmalta osin peltoaukealla ja lumi valaisee niin hyvin että kävellen olisi pärjännyt ilman lamppuakin. Pikkuiset kuusennäreet tien reunassa aiheuttivat varovaisuutta, kaipa ne kauempaa katsottuna näyttivät vaarallisemmilta. Varpaat jäätyivät totaalisesti kotimatkalla, sulivat heti kun pudotin jalustimet pois. Pitänee vaihtaa muoviset jalustimet tilalle.
Matkaa tuli 6,2km, hölkkäpätkät mentiin mukavan rauhallisesti, n. 14km/h.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti