sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Kilpajuoksua talven kanssa


Taas on yli viikko vierähtänyt, upeat syksyiset kelit pitävät meikäläisen aika vahvasti ulkosalla iltaan asti. Projekteja on saatu talven alta valmiiksi ja samalla keksitty lisää, saa nähdä miten tässä kilpajuoksussa käy, vieläkö vasara heiluu lumituiskussa.


Pikku Velmu-koira tilasi itselleen ja Ässälle pikavauhtia kopin tarhaan syömällä kotiteatterin syöttöjohdot kymmenen sentin pätkiksi. Mutta nyt on hieno koppi, selektiivilaseilla ja lämmön eristävällä eteisellä.


Viime viikolla saatiin lupa käyttää naapurin sänkipeltoa ratsastamiseen joten pikapikaa naputeltiin tukeista ja lankusta silta ojan yli. Perjantaina päästiin sitten kokeilemaan sillan kestävyyttä, Milla oli Bocun kanssa minun ja Tepan mukana. Käveltiin ensin kerran pellon ympäri, sitten ravattiin toinen kierros. Otin Tepan kanssa muutamat laukat vielä ja loppukäynnit tiellä.

Lauantaina Milla ja Bocu olivat pellolla minun ja Lissun henkisenä tukena, silta ylitettiin hienosti eikä avaralla pellolla käpsyttelykään saanut riehaantumista aikaan. Ravattiin myös kierros, joka meni alkuun ihan hyvin, mutta Bocun vaihtaessa laukalle Lissukin sai pienimuotoisia hepuleita. Se hyppäsi kuin esteen yli konsanaan ja otti muutaman laukka-askeleen, mutta kun olisin antanut sen jatkaa laukassa, se vaihtoi kuitenkin peitsille ja kipitteli menemään vähän miten sattuu. En reagoinut sen hessuiluun oikeastaan mitenkään ja muutaman loikan jälkeen jatkettiin hölköttelyä.
Tepan osalta lauantain liikutuksen hoiti Milla, joka höntsäili sen kanssa kentällä. Kenttä on upottavan pehmeä edelleen, koska luonnollisesti taivaalta ei ole tullut pisaraakaan vettä uusien hiekkojen levittämisen jälkeen. No, kuka oikeasti edes haluaa mennä kentällä jos vaihtoehtona on sänkkärillä kaahailu?


Sunnuntaina päästiin oikein koko orkesterin voimalla maastoon, kun Kirsi tuli ratsastamaan Lissulla, itse vedin jonoa Tepalla ja Bocu kipitteli Millan kanssa perässä.  
Viikonloppuna rakennettiin myös Boculle katosta ja projekti jatkuu paraikaa kun minua lukuunottamatta muu perhe on syyslomalla. Isot hevoset ainakin käyttävät omaa katostaan ahkerasti, toivottavasti myös Boculle kelpaa säänsuoja kun kelit huononevat.
Tiistaina kävin maastoilemassa Tepalla Millan ja Bocun kanssa. Aika nopeasti saa kipaista ratsaille töistä tultua jos haluaa valoisalla päästä vielä kotiinkin. Heijastimet kaivelin kesäsäilytyksestä jo viime viikolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti