tiistai 11. elokuuta 2015

Matkaratsastuksen SM-kisat 2015 Lieto

Tänä vuonna SM-kisat järjesti MaJaTalli Liedossa. Rohkea veto järjestää yksien aiempien kisojen kokemuksella SM-kisat, mutta kaikki sujui hyvin ja pieniin yllättäviin tilanteisiin saatiin ratkaisu nopeasti. Puitteisiin oli panostettu kovasti ja palkinnot olivat hienot.
Aamulla klo 5
Olin itse paikalla 2-tuomarin ominaisuudessa, ensimmäiset kisani oikeana tuomarina. TPJ Eine tuli nappaamaan minut kyytiin 4:30, ihan kiva kesäloman aloituspäivän herätysaika. Perillä oltiin viiden pintaan ja kävelimme alueen läpi katselemassa mistä löytyy mitäkin. Vaikka tilaa oli normaalin harrastetallin verran, oli huoltoalueet ja ell-tarkastus saatu mukavasti lähekkäin ja merkitty selkeästi. 


SM-luokan huoltoalue, taustalla ell-tarkastus
Taustalla kanslia/kanttiini, etualalla nälkäisiä toimihenkilöitä
Olimme seuraamassa hevostarkastuksia ja SM-luokan startin lähestyessä lähdin Kaija mukanani ajamaan reitillä olevalle alikulkusillalle valvomaan ratsukoiden kulkua. Muissa luokissa oli sallittua käyttää avustajaa sillan alitukseen, mutta SM-luokan osallistujien piti selvitä siitä ilman ulkopuolisia apuja. Ratsun selästä alas tuleminen ja taluttaminen on toki sallittua, joten en uskonut että mitään ongelmia tulee kenellekkään. Eikä sitten kyllä tullutkaan, kaikki ratsukot sujahtivat alikulusta sen kummempia ihmettelemättä.


Ratsukot menossa alikulusta
Ratsukoita viimeisellä suoralla
Päivä kului nopsaan, valvoin reitille lähteviä ratsukoita, tauolle saapuvia ratsukoita ja eläinlääkärin tarkastusta. Päivä oli kuuma, mutta hevoset hyvin huollettuina pääsivät hyvin läpi tarkastuksista. Toki pitkillä matkoilla tulee keskeytyksiä aina, se kuuluu lajin luonteeseen. Yksi ratsukko SM-luokasta ratsasti yhdestä risteyksestä harhaan, mutta onneksi ratsukoilla oli käytössä seurantalaitteet, joten näimme kartalta missä ratsukko kulkee ja valmentaja neuvoi hänet puhelimitse oikealle reitille. Kyllä tekniikka vaan on hyvä juttu!


Lähtölinjalla
Ell tarkastus: juoksutus. Hyvin nousee jalka molemmilla
Päivän päätteeksi saatiin palkita mitalikolmikko ja monta muuta hienon suorituksen tehnyttä ratsukkoa.
SM-luokan tulokset:
1. Ines Beilmann-Lehtonen - Vandah El Aryes 5:18:12 18,6 km/h
2. Emma Siuvo - El Sahram 5:47:09 17,0 km/h
3. Kari Kärkkäinen - Princzis SE ox 6:12:58 15,8 km/h
Voittajaa onnittelemassa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti