maanantai 25. maaliskuuta 2019

Stewardiharjoittelu Hyvinkäällä Stable Novassa

Tässä kun vauhtiin päästiin näiden stewardiharjoittelujen kanssa niin rykäisinpä vielä viimeisenkin pois listalta, paikkana Stable Nova Hyvinkäällä.
Kisoissa oli mukana kaikki tasot, Racing Noviisisarja ja muita nuorten hevosten luokkia 2-tasolla sekä kansalliset 120, 130 ja 140-luokat.



Lähdin aamulla puoli seiskan maissa ajelemaan Hyvinkäälle ja perillä Stable Novassa olin 8 maissa. 1-tason luokat olivat juuri alkamassa joten ei muuta kuin tuumasta toimeen. Verryttelymaneesina toimi hyvinkään Urheiluratsastajien maneesi, joten tilaa oli mukavasti. Päästewardi Nina Konkarin ja stewardi Nina Heikinheimo perehdyttivät meikäläisen systeemeihin sisään ja siinä sitten päivä lähti pyörimään. Luokkien välillä napsittiin verkkaesteet radan keskelle pois lanauksen tieltä ja laitettiin merkkiteipit tolppiin luokkien korkeuksien mukaan.




Juurikaan mihinkään ei päivän aikana tarvinnut puuttua, ehkä kolmella ratsukolla oli nuorten hevosten luokissa vääränlaiset takasuojat, siinä kaikki. Tekeminen oli enemmän aikataulujen tiedottamista ja apukäden ojennusta.



Ratsukoissa oli paljon samoja kuin viikko sitten Ypäjällä, ihan sieltä huipulta lähtien. Yhtä mukavasti kuin viikko sitten, myös tällä kerralla yhteistyö pelasi verryttelyssä vaikka väkeä oli aika ajoin melko paljonkin. Toki muutaman kerran kävi niin, että joku hevosista säikähti tai sai muuten vaan perseilykohtauksen ja porukalla meni rytmi sekaisin, mutta sen kummempia vaaratilanteita ei saatu aikaan. Aika pitkälle porukka varmaan kyllä tietää myös toistensa hevosten temput ja vaikeampia ykisilöitä osataan varoa. 


Nyt olisi sitten pakolliset harjoittelut suoritettu ja toimihenkilöoikeuden hakemuslomakkeen saisi lähettää liittoon. Lajistewardiasioita en kyllä ala ihan hetkeen edes ajattelemaan.

Seuraavaksi polkaistaan käyntiin seuravalmennukset, porukkaan pitäisi nyt saada väkeä mukaan. Ajattelin itsekin ilmoittautua ja vihdoin asettaa jonkunlaisia tavoitteita Lissun kanssa kisaamiselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti