perjantai 22. maaliskuuta 2019

Stewardiharjoittelussa Ypäjällä

Koska lääkäri oli määrännyt minulle kolme viikkoa tylsistymistä, havahduin siihen tosiasiaan että nyt jos koskaan on hyvä aika suorittaa loput stewardiharjoittelut jotta saa laittaa toimihenkilöoikeuksien hakemuslomakkeen eteenpäin. Itseltäni puuttui vielä kolme harjoittelua, Kaijalta kaksi.
Ilmoittauduimme siis reippahasti Ypäjälle Hevosopisto Horse Show:hun lauantaille ja sunnuntaille. Päästewardina oli Pia "Piude" Myrskog ja hänen kanssaan Satu Peltomäki. 

Hurautimme paikalle lauantaiaamuna klo 7 ja pienen etsiskelyn jälkeen löysimme opastajamme. 
Vietimme käytännössä koko päivän Ypäjä-hallissa joka toimi verryttelyalueena. Maneesi oli jaettu kahtia, toisessa päässä oli sileän verkka ja toisessa hypättiin. Tilaa oli niin paljon, ettei verryttelijöiden määrää oltu rajoitettu ja homma menikin tosi sujuvasti koko päivän.


Päivä alkoi nuorten hevosten luokalla, joten verryttelijöiltä katsastettiin että varustus, pääasiassa suojat ovat sääntöjen mukaiset. Ja näinhän kaikilla olikin, koko päivän aikana ei tarvinnut kenenkään varusteisiin puuttua. Parin ratsastajan kanssa stewardit joutuivat ottamaan pienen keskustelun hevosen kohtelusta, mutta nekin varsin lievällä tasolla. Verryttelyssä oli ajoittain paljonkin verkkaajia, kuitenkin kaikki toimivat sulassa sovussa, esteitä nostettiin, laskettiin ja nostettiin taas. Tunteet eivät juurikaan kuumenneet vaikka meno ajoittain hektistä olikin. Muutama silmienpyörittelijä mukaan mahtui mutta kenenkään ego ei onneksi vaatinut liikaa tilaa.
Kertaalleen käytiin myös tallit läpi sekä piha-alue traileriparkkeineen, sielläkin oli kaikki kunnossa mutta samalla tuli opittua mitä puututtavaa voi tulla vastaan. 
Lauantaina toimimme iltapäivän osalta myös verkan "ulosheittäjinä", eli ilmoitimme radiopuhelimella portille mitkä ratsukot ovat lähteneet verryttelystä kohti kilpailumaneesia.Kilpailun järjestäjänä toimi Pp-Horseshow, joka on tuttu mm. Powerparkin kisoista sekä Tuurin MiljoonaHevosesta. Tosi kiva porukka ja järjestelyt sujuivat ainakin meikäläisen näkökulmasta hyvin. Luokkien välissä nappasimme pikaisesti verkkaesteet kentän keskelle ja kenttä ajettiin isolla jyrällä tasaiseksi. 
Toimihenkilöistä pidettiin hyvää huolta, Ypäjä-hallissa oli saatavilla lämmintä juotavaa ja leipää/sämpylää, Opistohallissa taas lämmin ruoka, lauantaina jopa kahteen kertaan.

Oli erittäin mielenkiintoista päästä seuraamaan verryttelyä ihan kentän keskeltä, kuunnella valmentajien ohjeita ja seurata miten jotain asiaa korjattiin. Mukana oli suomen huippunimiä, kuten Granroth, Jensen, Backlund ynnä muut. Ratojakin ehdin nähdä päivän aikana muutaman, lähinnä ruokatauoilla.

Päivä oli pitkä mutta erittäin opettavainen, kotiin päästiin klo 21 pintaan iltasella.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti