maanantai 20. toukokuuta 2019

Kuulumisia, valmennusta ja Kellokosken kisat

Edellisestä kirjoituksesta on aivan hävyttömän pitkä aika, tässä on menty taas pää kolmantena jalkana niin kirjoittamiselle ei muka ole löytynyt aikaa.

Vihdoin ja viimein saatiin Lissun kanssa ensimmäinen tulos mr-kisoista Urjalassa, siitä tulossa oma erillinen postaus jahka kerkiän.

 

Viime kuulumisten jälkeen on polkaistu käyntiin matkaratsastusseurojen yhteinen valmennusryhmä, joka alkukangertelujen jälkeen lähti ihan hyvin toimimaan ainakin meidän seurassa. Matkaratsastuskomitea järjesti kaksi aloitustapahtumaa, ensimmäinen livenä ja toinen Skypellä. Ensimmäiseen koulutukseen en lopulta osallistunut lainkaan kun järjestelyt menivät hiukan poskelleen, toiseen osallistuin Skypellä ja oli kyllä antoisa koulutus.


Oman seuran valmennusryhmälle järjestettiin ensimmäinen luento meillä kotona, aiheena oli kilpailupäivä, siihen valmistautuminen ja kisoissa toimiminen. Pari tuntia meni nopeasti ja teorian jälkeen siirryttiin käytännön harjoitukseen eli hevostarkastuksessa toimimiseen.  
Lissu pääsi demohevoseksi ja pareittain harjoittelimme hevostarkastukseen tulemista (ilmoitetaan reippaasti "numero viisi ilmoittautuu!") ja siellä toimimista. Milloin otetaan loimi pois, miten lähdetään juoksemaan, mitä vauhtia juostaan jne.


Lissu käyttäytyi yllättäen kuin ammattilainen ja seisoi kiltisti, juoksi kun pyydettiin ja vain hiukan kiihdytteli juostessa.


5.5 olin tuomarina 1-tason kisoissa Horsy Teamin kisoissa Ratsutalli Vivelyssä Kellokoskella.Kisoihin oli ilmoittautunut yli 30 ratsukkoa, mikä on melkoisen huima määrä. Kyllä tuolla suunnalla olisi näemmä kisoille tilausta, toivottavasti seura innostuu järjestämän kisoja jatkossakin. 


Tilaa olisi ollut vieläkin isommalle porukalle, kuulemma heillä käy koulukisoissa n. 80 ratsukkoa, eli se selitti järjestävän porukan reippaan otteen hommiin tarttumisessa. Tuomarina oli helppoa olla kun tilat olivat selkeät ja porukka hyvin briiffattu. Kelikin suosi, vettä saatiin vain muutama ripsaus.


Väkimäärä näytti siltä että jatkossakin olisi ehkä toivoa isommista kilpailijamääristä, mikä olisi todella hieno asia.
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti