torstai 7. helmikuuta 2019

Tuomarina Myrkyn Yksityisratsastajien kisoissa

Lähdin perjantaina pari tuntia aiemmin töistä, pakkasin auton ja hurautin noutamaan Kaijan kyytiin. Sitten ei muuta kuin nokka kohti Etelä-Pohjanmaata. Matka meni mukavasti, kertaalleen pysähdyttiin syömään ja iltasella oltiin perillä. Katsastettiin pikaisesti nurkat ja istuttiin juoruamassa yöhön asti.

luokka 4 startti

Kisat alkoivat aamulla 7:30, olin kilpailun TPJ ja Kaija toinen tuomari. Osallistujia oli kolmessa luokassa tasolla 2, kivasti jakautuneena noihin luokkiin niin että jokaisessa oli useampia osallistujia.

Keli oli mukava, hiukan kylmää viimaa mutta hevostarkastukset saatiin tallin päätyyn tuulelta suojaan ja koska paikalla oli kolme eläinlääkäriä, tarkastukset saatiin vedettyä läpi nopeasti.Pisin matka oli 60 km ja siihen osallistui 5 ratsukkoa. Lenkin pituus oli 30km ja välissä 30 minuutin tauko. Tauolle saapui huuruisia hevosia muttei onneksi kovinkaaan viluisia ratsastajia. Reitit olivat kuulemma kivat ja hyväpohjaiset eikä onneksi yksikään alueen 50 sudesta tai villisikalaumasta näyttäytynyt päivän aikana. Kaikki luokan ratsukot saivat hyväksytyn tuloksen ja kulkivat porukassa koko kilpailun läpi saaden sama km-ajan, 14,6 km/h.

luokka 3 tauolle saapumassa

luokka 3 ensimmäiset maalissa

Tason 2.2 matka oli 50km jossa lenkin pituus oli 25km ja välissä myös puolen tunnin tauko. Osallistujia oli 4 kpl joista kaikki saivat hyväksytyn tuloksen. Vauhditkin sijoittuneilla olivat liki maksimia, 15,9km/h. Luokassa oli jopa rahapalkinnot, mikä on kyllä harvinaista herkkua 2-tasolla.


luokka 2 maalissa

Tasolla 2.1 oli osallistujia 7 kpl, matkaa 30km. Nopeimmat taittoivat sen keskinopeudella 15,5 ja kaikki ratsukot saivat hyväksytyn tuloksen. 


 Lopputuloksena koko kilpailussa hylättiin vain yksi ratsukko lopputarkastuksessa eikä yhtään keskeytystä tullut. Kisaväki oli tyytyväistä ja kilpailijat lupailivat tulla kisaamaan myös huhtikuun kisoihin samoihin maisemiin.
Kun kisat oli pidetty, pakkasimme Kaijan kanssa kamat autoon ja lähdimme kohti kotia. Kotipihassa oltiin kahdeksan pintaan illalla ja kilometrejä mittarissa 498.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti