perjantai 5. lokakuuta 2018

Laitilan kisat
Majatallin peruutettua Liedon kisat rallien takia kilpailukalenteri näytti aika surulliselta. Sitten saatiin viestiä Laitilasta että pellot on puitu ja kilpailut voitaisiin pitää Sumaran nimissä siellä. No, tottahan sitä sitten ryhdyttiin tuumasta toimeen, heräteltiin keväällä perustettu FB järjestelyryhmä eloon ja hommat pyörimään.


Herätyskello pirahti klo 5, heivasin koirat pissalle ja hevoset tarhaan, kiskoin Millan ylös sängystä ja Kaija ja Eikku kurvasivat pihaan. Tavaroiden lastaus autoon ja nokka kohti Laitilaa. 
Puolentoista tunnin huristelun jälkeen olimme perillä ja samoilla hetkillä saapuivat muutkin toimihenkilöt. Rivakasti viriteltiin kanslia ja kisakeskus käyttöön, paikkana Laitila on tosi kiva kun koko alueen näkee yhdellä silmäyksellä ja tilaa riittää. Ilmoittautuneita koko kilpailuun oli 20 kpl, joista 3 perui tulonsa joko oman tai hevosen sairastumisen takia.


Kilpailijoita alkoi saapua paikalle ja klo 9 starttasi ensimmäinen luokka, taso 3.1 80km. Lähtijöitä oli 3 eli kyseessä oli virallinen luokka. Samassa porukassa starttasi myös luokka 2, jossa oli vain yksi osallistuja.
Harmillisesti luokan 2 osallistujan matka katkesi ensimmäiselle tauolle, mutta luokan 1 kaikki osallistujat pääsivät maaliin asti ja saivat hyväksytyt tulokset. Loppujen lopuksi koko kisassa oli yksi ainoa hylätty tulos.


Pohjat reiteillä olivat kuulemani mukaan tosi hyvät, sadetta on piisannut teitä pehmittämään ja Destia oli lanannut tiet juuri ennen kisaa. Kilpailijat tuntuivat kaikki olevan pohjiin tyytyväisiä ja näkyihän se myös kilometriajoissa sekä hylkäyksien vähyydessä. Luojan kiitos kelikin oli mitä mukavin, kirpakkaa puolipilvistä syyssäätä ilman sadetta.   Kisojen teemana oli taide ja käsityöt, palkintoina oli Sissi Kähkösen maalaamia tauluja, meikäläisen valopulloja sekä suklaata.


Iltapäivän puolella alkoi luokkia tulla maaliin, palkintojenjaot saatiin mukavasti pidettyä ilman suurempia odotteluja ja lopulta viimeinenkin luokka saatiin palkittua. Nopeiden suoritusten johdosta kisat taidettiin saada pakettiin ennätysajassa ja pian Skoda kiisikin kohti kotia. 


Reissussa mukana ollut Milla kuvaili koko päivän videopätkiä ja ottai hiukan valokuviakin. Videoista tehtiin kooste kisapäivästä Sumaran YouTube-kanavalle.Pitkään tässä ei laakereillaan levätä, halloween-kisat saatiin siirrettyä Lohjalta Lietoon ja niihin on enää vajaa kuukausi aikaa. Kutsut ovat jo valmiina ja suunnittelut täydessä käynnissä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti