keskiviikko 3. lokakuuta 2018

Kouvolan kisat
Lauantaina 25.8 oli jälleen aika kääntää auton keula kohti Kouvolan Sippolaa, tänä vuonna luvassa oli 3-tason kisat. Ilmoittautuneita 25kpl, eli ihan mukava määrä.

Minna kaarsi pihaan kymmenen maissa, pakkasimme autoon kansliakamat ja meikäläisen kamat. Kaija vielä kyytiin naapurista ja matkaan. Välitauko perinteisesti Kausalan Matkakeitaalla (suosittelen!) ja sitten oltiinkin jo perillä.


Minä ja Kaija lähdimme merkkaamaan reittejä tallinpitäjä-Annan kanssa kun Minna jäi vetämään starttikurssia. Merkattavana oli tällä kertaa 16km, 26km ja 32 km lenkit, kaverina iso liuta hirvikärpäsiä, yök. eitit olivat yhtä kivat kuin aiempinakin vuosina ja pohjat todella hyvät. Soraisia kohtia vain muutamassa paikassa.
Useampi tunti siinä vierähti ja palatessamme oli Minna jo saanut kurssin päätökseen ja lähdimme vielä laittamaan kisakeskusta kuntoon.
Jokin epäilys kyti Minnalla koskien kelloja ja päätimme kokeilla varmuuden vuoksi että ne toimivat. Noh, mokomat rakkineet vilkuttivat pelkkää vuosilukua. Ohjekirja oli kadonnut edellisen kaukosäätimen myötä, joten ohjelmointi jäi seuraavalle päivälle.  

Tallikämpässä vielä iltapalaa ja muutama siideri, väsynyttä höpinää ja unten maille.


Sunnuntaiaamuna kello soi kuudelta, aamupalat naamaan ja kisakeskukselle. Minna lähti hoitelemaan hevostarkastusta ja minä ja Kaija laitoimme kanslian kuntoon ja otimme ilmoittautuneita vastaan. Kellotkin saatiin kuosiin kun Heidi saapui stewardoimaan ja toi käyttöohjeen.


Keli pysyi mukavana koko päivän, sopivan viileää ja aurinkokin pilkahteli muutaman kerran. Kerrankin Equipe toimi kiltisti ja sain tulostettua pitkille matkoille jopa väliaikatuloksia. Hylkäyksiä tuli vähän, todennäköisesti mukavasta kelistä ja hyvistä pohjista johtuen. 
En ainakaan huomannut että hevostarkastuksessa olisi ollut isoa ruuhkaa, eli tauolle- ja maaliintulot osuivat mukavasti limittäin.

80km voittajaratsukko suoritti reitin ajassa 5:30:57 keskinopeudella 14,5km/h ja muutkin luokassa startanneet saivat hyväksytyn tuloksen.  

Pikkuhiljaa luokkia saatiin maaliin ja palkittua ja viiden jälkeen saatiin alkaa pakkailemaan tavaroita kotimatkaa varten. 
Paikallinen järjestäjäväki oli innoissaan ja tyytyväisiä ja ensi vuoden kisoja suunniteltiin jo kovasti. Toivottavasti myös silloin riittäisi kisaajia pidemmille matkoille. Paikkanahan Kunnalan Marja ja Matkailu on tosi kiva, vuoden aikana karavaanarialueelle oli ilmestynyt pari uutta majoitusmökkiä eli yönkin yli majoittuminen onnistuu mukavasti.


Kotona oltiin yhdeksän jälkeen illalla ja kaaduinkin melkein suoraan sänkyyn.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti