keskiviikko 21. marraskuuta 2018

Halloween-kisat Liedossa
27.10 oli taas perinteisten Halloween-kisojen aika. Alunperin ne piti pitää Lohjalla, mutta ikävä kyllä viimevuotisten useiden väärinkäsitysten vuoksi suunnitelma ei onnistunutkaan. Onneksi Majatallin väki riensi hätiin ja kisat saatiin siirrettyä Lietoon.
Viime vuonna osallistujia oli Kuumassa niin paljon että piti oikein pähkäillä mihin kaikki saadaan mahtumaan.
Tänä vuonna ei ollut sitä ongelmaa.
Ilmoittautumisajan päättyessä listalla oli 15 nimeä. Järjestysporukassa mietittiin järjestetäänkö koko kisaa lainkaan, päätettiin kuitenkin järjestää koska kilpailijat olivat jo todennäköisesti nähneet vaivaa pukujen hankkimisessa. Myöskin seikka mitä monikaan ei taida tietää, todella iso osa järjestelyistä on jo tehty kun ilmoittautumis- ja varsinkin jälki-ilmoittautumisaika päättyy.
Loppuviikosta saatiin vielä isku vyön alle, 4 osallistujaa peruutti tulonsa. Pettymys oli melkoinen. 
 Kaikeksi onneksi poisjääneet olivat 1-tasolta isoimmasta porukasta ja meille jäi 3 virallista luokkaa.


Tällä kertaa olin TPJ:n roolissa, Minna oli luvannut vaihteeksi olla kansliassa. Keräsin aamulla Kaijan kamoineen mukaan ja ajelimme Lietoon, perillä olimme hyvissä ajoin ennen kanslian avautumista 7:30. Majatallin väki oli jo laittanut kisakeskuksen kuntoon, veimme paikalle vielä hiukan lisää koristeita ja kanslia- sekä buffettikamat.


Keli oli onneksi kuiva mutta aivan helkkarin kylmä. Aukealla puhaltava viima jähmetti ainakin toimihenkilöt tehokkaasti. Tosin huomasin, että naamamaali suojasi kasvoja kylmältä melko tehokkaasti. Kyllä kannatti panostaa :)


Pisin luokka oli 52km ja siinä 3 osallistujaa. Startti tapahtui klo 9, reitti koostui kahdesta 26km loopista joiden välissä oli 30min tauko. Kaikki ratsukot pääsivät jatkamaan toiselle lenkille, josta yksi kuitenkin palasi takaisin hevosen pysähdyttyä. Hevostarkastuksessa ei onneksi löydetty mitään hälyttävää ja ratsukko pääsi lähtemään kotimatkalle. Ikävä kyllä myös molemmat maaliin asti päässeet ratsukot hylättiin lopputarkastuksessa.


Kakkostason lyhyempi luokka oli 38km ja siinä oli neljä osallistujaa. Myös tässä luokassa oli kaksi looppia, koska pisin kerralla ratsastettava lenkki voi olla 32km. Välissä tässäkin puolen tunnin tauko. Kaikki pääsivät toiselle lenkille ja hyväksytyn tuloksen sai kolme ratsukkoa. 1-tason luokka oli pituudeltaan 19km ja kaikki startanneet saivat hyväksytyn tuloksen.

Lisäksi palkittiin vielä paras puku, tällä kertaa jaettuna kahdelle ratsukolle. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti