sunnuntai 6. marraskuuta 2016

Talvi alkaa

Viikko meni pakkasellisissa tunnelmissa, ensilumi satoi ja jäi maahan. Täti sai rokotuksen ja kärsi siitä monta päivää, lämpöilyä ja nivelsärkyä riitti kyllästymiseen asti. Hevoset viettivät tyytyväisenä vapaata.


Poseeraa? Miten muka?


Onko nyt hyvä?

Viikonlopun tullen oli pakko jo skarpata ja tänään viluissani laitoin Hilimalle lampaankarvasatulan ja menin humpsuttelemaan kentälle. Kenttä on yllättävän hyvässä kunnossa, ei yhtään jäässä vaikka piha on kokonaan kuin asvalttia. Veivattiin siinä alkuun notkistelua volteilla ja pohkeenväistöillä. Sitten tehtiin ravi-käynti-siirtymisiä ja lopuksi ravia pääty-ympyrällä. Kun tädin sisuskaluja oli riittävästi vatkattu, käytiin vielä metsässä lampsimassa pieni lenkki.

Turvenaama

Hiliman jälkeen nappasin heti Lissun mukaani ja käytiin kävelemässä n. 2,5km metsälenkki. Hilimakaan ei itkeskellyt perään sen kummemmin kun heitin sille heinäkasan eteen. Lissu oli alkuun tiellä kävellessä pörhäkkänä, otti muutaman juoksuaskeleenkin välillä siinä rinnalla kävellessä mutta kun päästiin metsään, niin poluilla käveltiin sitten peräkanaa kaikessa rauhassa. Muuten ihan kiva lenkki, mutta ratsastukseen soveltuva vaatetus oli metsässä rämpimiseen suurimmalta osin aivan liikaa. Höyry vaan nousi takinkauluksesta kun päästiin takaisin.


Bocu pääsi taas kärryjen eteen, ikävästi tuli tilsaa rengaskenkään vaikkei lunta ollut kuin nimeksi. Kävin sitten muutamaan otteeseen naputtamassa ne vasaralla pois.

Ensi viikolle pitääkin tilata kengittäjä että saadaan hevosille nastat alle. Jäätynyt metsäpolku oli mäkikohdissa melkoisen liukas kengän alla, vaikka muualla vielä tossu pitääkin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti