Kisat oli tarkoitus pitää ensin elokuussa, mutta koska NBCH-kisat osuivat liian lähelle sitä päivämäärää, siirrettiin kisat heinäkuulle jotta kaikilla kvaalautuneilla on mahdollisuus osallistua. Noh, myöhemmin keväällä kuultiin sitten, että Viroon on tulossa isolla rahalla rakennetut osallistumismaksuttomat kilpailut viikkoa ennen juhlakisaa. Kaikkemme tehtiin jotta saataisiin kilpailijoita, tuplattiinpa vielä rahapalkintokin kun allekirjoittanut kävi Bocun kanssa pari talutusratsastuskeikkaa. Sitten jäätiin vain odottelemaan ilmoittautumisia, loppuviimeksihän kyse on siitä kuka mitäkin arvostaa, toisille on tärkeämpää saada tulos FEI-kisasta kun taas toisille oman maan mestaruus on se ykkösjuttu.
Palkinnot esillä kanttiinissa |
Lopulta ilmoittautuneita oli kuusi kappaletta ja saatiin huokaista helpotuksesta. Kun ratsukoita on vähintään viisi, voidaan kilpailla Suomen mestaruudesta, muussa tapauksessa titteli olisi ollut lajimestaruus. Lähtijämäärä oli normaali, tämän verran mestaruuksissa on yleensä ollut porukkaa.
Ruusukkeet |
Aluemestaruus olikin sitten kinkkisempi, luokkaan ilmoittautui vain kaksi ratsukkoa. Tiedän, että ainakin neljällä kauden yhtenä tavoitteena oli osallistuminen aluemestaruuskisaan, mutta eivät ehtineet hankkia tarvittavia kvaaleja.
Luokka yhdistettiin toiseen samanmittaiseen luokkaan, johon oli tulossa yksi ratsukko ja näin saatiin tästäkin luokasta virallinen luokka.
Palkinnot |
Viimeiset viikot ennen kisoja olikin joka päivälle jotain hommaa. Tein koristeita kisapaikalle, käsiohjelman sain valmiiksi päivää ennen kisoja, palkintoja kertyi melkoinen kasa kuten myös paljon muuta hommaa.
Erikoisen viisas veto oli lähteä torstaina autolla MiljoonaRockiin Tuuriin kolmen tunnin ajomatkan päähän. Sieltä kun yöllä lähdettiin ajamaan kotia kohden (allekirjoittanut ratissa) niin kotipihassa oltiin kokolailla tasan klo 5 aamulla. Siitä sitten kolmen tunnin unet ja reippaana paistamaan possua kisakanttiinin pulledpork-hampurilaisia varten. Ja leivoinpa siinä sitten vielä kutsuvierastilaisuuteen täytekakunkin.
Kilpailulla oli myös Suomi100 ja Mahdollisuuksien Hevonen -status |
Kanslia / kanttiini |
Kisakeskus sijaitsi upeassa maalaismaisemassa järven rannalla. Tila on entisiä Laukon kartanon alustiloja, johon on tullut aikoinaan laivareitti Tampereelta. Tilalla vietettiin hiljakkoin myös 350-vuotisjuhlaa.
Kanslia ja kanttiini saatiin ihanaan vanhaan torppaan, jossa oli mukavan kokoinen keittiö ja suuri tupa, jossa oli monta pöytää penkkeineen. Myös trackerseuranta laitettiin isosta televisiosta näytille kanttiiniin. Uusi järjestelmä toimi hienosti, tosin se ei ikävä kyllä näytä kilpailijan numeroa kartalla lainkaan, vain pelkän pallon. Palloja onneksi sai laitettua erivärisen eri luokan ratsukoille.
Hevostarkastus saatiin melko lähelle hallin pihaan, jossa sijaitsi myös meikäläisen toimipaikka eli tulospalvelu.
Huoltoalueena toimi iso heinäpelto, jonne oli ajettu vesisäiliöitä sekä hauska vanha paloauto, joka toimitti tankkiauton virkaa.
Kristiina oli hommannut paikalle äänentoiston, joka oli aivan huippuluokkaa. Kuulutukset ja musiikki kantoivat hienosti tulospalveluun asti, jossa olikin melkoisen groovy meininki koko päivän. Hassua, miten paljon hyvä musiikki tekeekään lisänä tunnelmaan.
Mun toimipiste, tulospalvelu |
Tracker-seuranta |
Huoltoalue |
Aamulla kello soi kuudelta ja lähdimme virittämään viimeiset asiat paikoilleen ja pian myös kilpailijoita alkoi saapua ilmoittautumaan.
Reittiselostukset pidettiin kanttiinin tuvassa jossa tarjoiltiin kilpailijoille juhlalliset siniset tervetuliaismaljat.
Aivan luksuksena meillä oli kaksi eläinlääkäriä, joten ei ollut pienintäkään stressiä siitä että syntyykö tarkastuksiin ruuhkaa tai jos joku hevonen loukkaantuu ja tarvitsee erikseen hoitoa.
Kisapäivä sujui hienosti, alkuun ehdin ottaa kuviakin ja päivittää väliaikatietoja myös tapahtuman sivuille Facebookiin.
SM-luokka starttasi aamulla kahdeksalta ja jo ensimmäiselle tauolle tultaessa oli voittajaratsukko kiskaissut melkoisen kaulan muihin kilpailijoihin ja piti sen loppuun asti. Itsekin oli pakko poistua pisteeltäni seuraamaan ratsukon viimeistä tarkastusta maaliintulon jälkeen ja voi sitä onnea kun ratsukko sai hyväksytyn tuloksen!
Muutenkin tulokset olivat hienoja, sillä vain yksi ratsukko joutui jättämään leikin kesken mestaruusluokassa.
Reittiselostus |
Päivällä pidettiin myös kutsuvierastilaisuus, johon oli kutsuttu seuran perustajajäsenet, kaikki entiset puheenjohtajat, liiton edustajia sekä sponsoreita. Jokunen vieras saatiin jopa paikalle asti, ratsastajainliittoa edusti kansanedustaja Sofia Vilkman.
Samassa tilaisuudessa palkittiin myös seuran hallituksessa edelleen aktiivisesti toimiva perustajajäsen Katrin Aia ratsastajainliiton pronssisella ansiomerkillä.
Kutsuvierastilaisuus |
Aivan kommelluksitta päivästä ei selvitty, yhden ratsastajan hevonen sai hepulin huoltoalueella pelästyttyään ilmeisesti ratsastajan satulaan kiinnittämää juomapulloa. Hevonen rynnisti pukkilaukalla tielle, johon ratsastaja putosi ja hevonen jatkoi matkaansa tietä pitkin. Kaikeksi onneksi tiellä käveli kisoja katsomassa käynyt mies, jolla oli kävelysauvat mukana. Onneksi hän tajusi reagoida nopeasti, nosti sauvat sivuilleen viuh vaan ja hevonen päätti siltä seisomalta palata takaisin huoltoalueen suuntaan jossa se saatiin kiinni.
Toisen ratsukon huoltotiimissä oli mukana lääkäri, joka tarkasti ratsastajan heti ja paikalle saatiin nopeasti ambulanssi, alueen hälytyskeskusta kun oli etukäteen informoitu että tällainen tapahtuma on käynnissä.
Jokseenkin pöyristyttävää oli toisen paikallaolleen katsojan käytös, hän nappasi älypuhelimen ja alkoi kuvata videolle pudonnutta ratsastajaa ja häntä tarkastanutta ambulanssihenkilökuntaa.
SM-luokan palkintojenjako |
Lopulta saatiin kaikki luokat maaliin, pisteet laskettua 2-tason luokkiin ja sekä Suomen Mestari että aluemestari palkittua asiaankuuluvin seremonioin. Myös kilpailun paras suomenhevonen palkittiin erikoispalkinnolla.
Alkuillasta alkoi sitten kisakeskuksen purkaminen ja auton ja vaunun lastaaminen. Kotona taidettiin olla iltayhdeksän pintaan.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti