maanantai 1. toukokuuta 2017

Lapuan reissu 22- 23.4

Huhtikuun lopulla oli jo perinteeksi muodostuneen Lapuan kisamatkan vuoro. Alunperin meitä oli lähdössä matkaan neljä hallituksen jäsentä, mutta viikkoa ennen lähtöä määrä kutistui kolmeen. Mikähän siinä aina onkin että hevosten kanssa tulee jotain kun olisi suunniteltua menoa.
Tupaten täyteen tavaraa saatiin Minnan auto siltikin vaikka lähtijöitä oli yksi vähemmän. Kansliakamat, yöpymiskamat, palkinnot, toimihenkilöiden liivit jne. Kyllä niitä oli laatikko jos toinenkin.
Ajelemaan lähdettiin aamulla ennen kymmentä ja iltapäivän puolella oltiin perillä Tiistenjoella. Tuttuun tapaan Minna piti starttikurssin, tällä kertaa ikävä kyllä neljästä ilmoittautuneesta paikalle vaivautui yksi, joka sai sitten oikein privaattikurssin. 


 Perämettän puskaratsastajista oli paikalla muutama ihminen ja heidän kanssaan laiteltiin kisakeskus valmiiksi. Minä virittelin kanslian paikoilleen ja muut kiinnittelivät opasteita sekä järjestivät maneesiin eläinlääkärin tarkastusalueen odotusalueineen.


Sunnuntaina varsinainen kisapäivä alkoi 7:45 jolloin kanslia avautui ja aloin ottamaan kilpailijoita vastaan. Ikävä kyllä lopullinen lähtijämäärä oli 11, yleensä tällä määrällä ei kisoja järjestetä mutta olimme päättäneet että kun kyseessä on näinkin kaukana oleva paikka, lähdemme reissuun pienemmänkin osallistujamäärän takia.Ajokeli oli aikaisin aamulla ollut hirveän ja kamalan välimaastosta, mutta kaikki pääsivät onnellisesti perille. Kaikki saivat myös lähtöluvan eläinlääkärintarkastuksessa.


2-tason pisin luokka oli 70km jota lähti suorittamaan yksi ratsukko. Luokkaan oli ilmoittautunut kaksi, mutta toinen hevonen oli loukannut itsensä kilpailua edeltävänä päivänä. Lenkkien pituudet olivat 27km + 27km + 16km, tauot 30min + 30 min. Ratsukon matka sujui hyvin, ei yhtä menevästi kuin kaverin kanssa olisi kuulemma mennyt, mutta kokemus tämäkin ratsukolle yksinään etenemisestä. Lopputuloksena hyväksytty tulos km-ajalla 13,3 km/h.


2-tason toiseksi pisin matka oli 54km (27km + 27km) ja siihen olikin mukavasti lähtijöitä, 6kpl. Pääsin siis laskemaan pisteitäkin palkintojenjakoa varten. Porukka pysyi kasassa lähes koko matkan ja  kilometriajoiksi ratsukoille tuli 14.0 - 15.0km/h. Eläinlääkärintarkastuksessa tuli pieniä eroja pisteytykseen joten ratsukot saatiin paremmuusjärjestykseen ja palkittua.

1-tasolla kisattiin yksi luokka, pituus 16km. Lähtijöitä oli 4 kappaletta. Tämäkin porukka ratsasti alusta loppuun asti yhdessä ja kaikille tuli kilometriajaksi 9,7km/h.

Ihme kyllä myös säätila pysyi hyvänä, jopa aurinkoisena koko päivän. Vasta kun kamat oli pakattu ja auton nokka kääntyi kohti kotia, alkoi tihutella milloin mitäkin. Välillä vettä, välillä räntää ja jopa rakeita.

Lopputulemana kisat menivät mukavasti, rahallisesti mennään varmasti pakkasen puolelle näin pienellä lähtijämäärällä. Tässä onkin mietinnän paikka pitäisikö ensi vuonna sittenkin järjestää 1-tason kisat ja vaikka harjoituskilpailuluokka, jolloin ei tarvittaisi rokotuksia ja ne jotka eivät saa ajoissa hevostaan Kipaan tai E-lupaa tehtyä voisivat silti kisata harjoitusluokassa.
Tämä on edelleen kehityksen paikka, miten saada kilpailijat heräämään ajoissa ilmoittautumaan ja hoitamaan lupa-asiansa kuntoon. Liekö se tämä hetimullekaikkinyt-nykyaika, joka saa ihmiset luulemaan että kaikki järjestelmämuutokset tapahtuvat muutamassa minuutissa? Kuitenkin E-luvan päivittyminen vie useamman päivän ja jos hevonen ei löydy Kipasta, joku SRL:ssä laittaa sen sinne ihan käsipelillä eli ei viikonloppuna. Pelkkä kisakutsussa muistuttaminen ei ainakaan riitä, muistutella on yritetty myös FB:n tapahtumasivulla, mitähän muuta vielä keksisi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti