keskiviikko 13. tammikuuta 2016

DIY eristetty vesikuppi ja kuinkas sitten kävikään


Pakkasten myötä hevosten juottaminen on hankaloitunut, aamulla kannettu vesi jäätyy nopeasti ja jos sen tarjoilee pienestä ämpäristä, on ämpäri "leikitty" kuoliaaksi iltapäivään mennessä. 
Googlaamalla löytyi useampikin ohje ja melko näppärsti syntyikin vanhasta saavista ja uudesta hiukan pienemmästä saavista yhdistettynä uretaanilla. Toinen kuppi tehtiin pienemmistä ämpäreistä samalla menetelmällä. Isompaan saaviin uretaania pohjalle ja reunoille, pienempi sisään ja painoksi hiekoitushiekkaa täynnä oleva ämpäri. Sitten ei kun odottelemaan kuivumista ja reunojen siistimistä.Siihen se onnsituminen sitten loppuikin. Uretaanipistooli putsataan laittamalla asetonipullo uretaanipullon paikalle ja suihkuttamalla asetonia suuttimen läpi. Isäntä suhkutti ja minä siinä höpisin vieressä omiani. Suutin oli ensin tukossa, mutta sitten possahti asetonin voimalla auki. Ja ne asetonit suoraan meikäläisen vasempaan silmään.
Tajusin heti, että nyt kävi huonosti ja juoksin pannuhuoneelle, pää vesihanan alle. Laskin vettä suoraan silmään ja toivoin että vesi vie asetonin pois. No, suurimmalta osin se veikin, mutta ensiapuun oli lähdettävä. Siellä sitten lääkäri katsoi silmän ensin jollain väriaineella, sen jälkeen makasin puoli tuntia tippaletku liruttamassa keittosuolaliuosta silmään. Sitten lääkäri katsoi silmän uudelleen, pinta oli tavallaan hiukan kärähtänyt mutta tulee kuulemma kuntoon. Apteekista antibioottirasvaa mukaan ja kotiin kiukuttelemaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti